torsdag 10 november 2011

Återbruk/Fredagstema ..

Fredagstema/Återbruk ..

Visst lever vi i en tid, då man ser att fler och fler
tar tillvara tillfällen för Återbruk.
Jag gillar att butiker både på nätet och "in real live" öppnar
upp för Återvinning av av det mesta.

Vi kan sälja, köpa det mesta för en betydligt billigare peng
än om vi nyköper :) Loppis är populärt oxså.
Jag ser på mina närmaste att de tänker inte bara Nytt
till sina barn, utan utnyttjar både billigare och bättre alternativ.

Blocket och Tradera är bara ett par internetkedjer som
finns på nätet ..

Barncykeln ovan stod i min son & sambos utehus
när de flyttade in .. Något för Elias och hans kompisar
om några år, då det är dags.

************

Sedan har jag alla dessa knappar. En del kommer från min mormors
knappbytta, andra har jag klippt bort från kläder som inte används.
Ungarna har hur roligt som helst när de är här. ..
De sorterar, bygger mönster och kan roa sig länge med knapparna
i alla de färger, storlekar och former :)

Tuva & Wilmer är så pass stora, att de kan handskas
och roa sig med  förnuft och känsla.


16 kommentarer:

Anni sa...

Jag har aldrig förstått varför man ska slänga något som använts bara för att köpa nytt! Vilken skatt du har där med alla knappar - klart att barnen gillar utbudet av former och färger!

Pysselfarmor sa...

Knappar lekte jag själv med när jag var barn och nu leker också barnbarnen med knappar när de hälsar på. Tänk jag tror att de flesta barn tycker detta är jättekul...vackra knappar är njutbart att titta på och sortera.
Ha det bäst!

sinneskatten sa...

Jag får en nostalgikick av dina bilder. Min farbror var handelsresande i knappar när jag var liten och vi fick kartor med de mest fantastiska knappar att leka med. Tänk om man haft åtminstone några av alla de fina knapparna kvar.

Skaparglädje sa...

Har aldrig tänkt på att knappar kan vara en så "billig och rolig" leksak.
Ett bra återbruk.
Kram!

Leena sa...

Knapparna var ju en härlig leksak som de nog inte tröttnat på i första taget! Och mycket hade du! På den tiden som det var grovsopshämtning på gatan la vi alltid sådant som var något sånär bra men inte så att man kunde sälja vidare, längst ut på gatan. Och på morgonen var de alltid borta, innan sopgubbarna hämtade! Och vi har ärvt både kläder och annat till vår dotter när hon var liten, från våra vänner.

Mona sa...

Det är bedrövligt med alla som bara ska ha nytt hela tiden. Självklart måste saker återanvändas. Jag har kvar min ask med knappar och den har fyllts på under åren. Så jag kan fortfarande leka med mina knappar!

Gerda-Thyra sa...

Tänk vad jag älskade att plocka bland min mormors sparade knappar när jag var liten och de knapparna har jag numera i min egen knappsamling här hemma!

4U2 sa...

Minns när jag också tog bort alla knappar på gamla kläder. Tyvärr minns jag inte var de hamnat med tiden ... eller om jag skall vara ärlig: jag är slarvig! :)

Lena o Tommy sa...

Visst är det hur bra som helst att ta till var gammalt i stället för att alltid köpa nytt. Din knappsamling är ju jättehärlig. Förstår att barnen har roligt med den.

anemonen sa...

Ja det är faktiskt mycket trevligt att ta till vara på det gamla och knappar är urkul att pyssla med för liten och stor.

Emelie Bäck, Cancerfonden sa...

Hej. Nu är oktober månad över och med det även Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj. Vi har tillsammans lyckats samla in över 45 miljoner kronor! Vi vill rikta ett varmt tack till dig för att du hjälpt oss att uppmärksamma Rosa Bandet och kampen mot bröstcancer på din blogg. 
Tillsammans gör vi skillnad! :) Kram

BP sa...

Håller med om allt du skriver faktiskt. Å din knappsamling är ju en suverän idé. Man behöver inte köpa dyra leksaker, det räcker gott och väl med dina knappar som dessutom eggar barnens fantasi.

PS. Förresten trodde du att mina roliga figurer jag visade nyligen var gjorda av plast. Det var de inte utan det var tillverkade at återvunnet metall. Kul, eller hur!!!DS

Mimmi sa...

Det är tur man kan göra det :) mina barnbarn tar över cyklar från sina stora syskon :) och samma sak med kläder .. och ..hm.. leksaker :)
kram/mimmi

LissenTo sa...

Återbruk på bästa sätt, både för plånbok och miljön.

Ha en riktig fin helg Lotta lilla.
Kram Lissen

Inger Maryissa sa...

Kul...detta får mig att minnas när jag var barn och mamma hade en massa knappar hon samlat på och jag tyckte det var så kul att titta på dem och leka med dem
ha en fin helg

Jah Hollis sa...

Roligt om barnen kan uppskatta även sådant som inte är det allra senaste i leksaksväg.