fredag 20 april 2012

Avtryck i min stad ..Fredagstema/Avtryck ..

De allra flesta fotona är AVTRYCK med Mobilkameran ;)

Jag sätter mina Avtryck i andras fotspår hela tiden ..
Fotorundor i naturens naturliga rum så väl som i min stad :)


Min stad i förvandling .. dokumenterar för kommande generationer,
då jag själv inte har möjlighet i foto att se min Barndoms stad.
Tycker det är viktigt att de mina har en möjlighet att se min stad
både före, men oxså efter alla avtryck som finns i min närhet :)Gångstråk i Tivoliparken .. med Naturum i bakgrunden..En av storgatorna mitt i City ..


Lilla Torg ..Ännu en storgata  som går genom City..
Amalia Äldreboende .. där bor min mamma nu .. många Avtryck i den byggnaden ..
 Förenade Care har i dagarna tagit över verksamheten efter Kommunen.Så här ser det ut som jag är granne med just nu .. Gator  lite var stans renoveringsobjekt.
Vägar avstängda lite varstans ..

Anrika gamla hus.. där det just I Tiden pågår storrenovering av vårt Rådhus ( vänster i bilden)


Tivoliparkens Vattenrike ..Kristianstads gamla anrika Teater ..

Gamla, fina hus som liksom alltid funnits där ..

Blomplantering som alltid har ett syfte i Tivoliparken ..
Vägvisare vid Tivoliparken till Naturum i Vattenriket ..Naturum .. Museum & Konsthall ..En söndag är det ganska så folktomt i delar av min stad ..
Så visst har jag satt mina Avtryck i denna stad genom åren :)

15 kommentarer:

anemonen sa...

Tack för rundvandringen, och jag tycker det är särskilt trevlig då jag känner igen alla platserna. Själ har jag mina rötter i staden och första gången jag var där kände jag mig hemma. Konstigt och nu bor sonen där.En anrik och vacker stad med en natur som inte många har tillgång till. Lyckliga du. Bra att du sätter avtryck till nästa generation. Ha en fin helg.

Benita sa...

Många fina avtryck från en stad jag aldrig besökt. :)

Erika sa...

Du bor i en väldigt vacker stad med alla gamla vackra byggnader. Jag satte också mina avtryck i Karlskrona under alla åren jag bodde där. Tycker också det är en vacker stad att flanerar omkring i. Att sedan jag valde att bosätta mig i Dalarna var av en helt annan anledning. Bostadsområden i vissa städer är inte alltid vad det var från början, det har en tendens att flippa ut och blir alltmer sämre. Hoppas alla gamla byggnader får finnas kvar i våra städer. Dem har alltid funnits och skall så förbli.

Här flyger blötsnö fram och tillbaka i en vind som inte är speciellt still denna fredag. Var ute och handlade inför helgen och valde buss hem trots gångavstånd. Men det var för kallt att traska hemåt, med mina bortdomnade fossingar. Nog är det Aprilväder alltid. Igår munkjacka idag vinterjacka. :)

Kramkram och har en fin helg.

Erik Semlan sa...

Många fina bilder från "din stad". Visst är det bra att dokumentera vad man ser och har omkring sig. Till kommande generationer. Det sker förändringar och en del märker vi ju knappt. Bra att du tänker i ett längre perspektiv.
Vi lämnar nog alla lite avtryck omkring oss och efter oss.
Fast det kan se lite olika ut. :-)
Här var det verkligen många avtryck! Du verkar ha fint väder, hoppas du får en fin helg. :-)

annette sa...

Stort tack för den fantastiska rundturen i Din stad där Du satt många avtryck och även fångat en massa fins avtryck, och visst är det oerhört viktigt att fota och bevara till våra efterkommande, för en stad kan förändras väldigt snabbt.
Toppenfin och vacker stad Du lever i, lite byggen här och där hör till!
Hoppas Pia & Lotta får en fin helg;)

Monica sa...

Tack för rundvandringen i din lilla stad, mycket finns det att titta på;-)
Ha en skön fredagkväll;-)Kramen
Ps vovven har kvicknat till hoppas det varar över helgen i alla fall Ds

Malys krok sa...

Her var det mange flotte avtrykk og vakre bilder! Bedre kunne det ikke sies, som med dine ord her! -Margit-

BP sa...

Ditt absolut bästa inlägg någonsin - eller åtminstone sedan jag började följa dig. Vilken helt underbar runtvandring i ditt älskade Kristianstad! Det är ju inte bara så att dina bilder är helt underbara utan du väljer "rätt" motiv också och korta, finurliga men ack så informativa informationstexter också.
Ja och en sak till - snack om att världen är liten... Jag håller på en en bok om tillgänglighet just nu (är ju grafisk formgivare och layoutar böcker) å vet du vad: Naturum och Vattenriket är med i den boken med bilder. Anläggningen nämns som ett praktexempel på hur man med enkla (och självklara) medel kan anpassa området för funktionshindrade. Visst är det ett roligt sammanträffande!!!

Anni sa...

Vilken solig och fin guidad tur jag fick i en stad jag aldrig besökt! Tack! Hoppas att solen kommer åter snart, jag behöver lite vårvärme nu!

Annemor sa...

Takk for at du bevarer avtrykkene fra din by, for neste generasjon.
En vakker og talende serie med nåets begeistrede blikk.
Ha en vakker dag.
Mormor på muren

4U2 sa...

Tack för den visningen som satt avtryck hos mig ;) Härligt att se allt det som finns där du bor.
sv: nu finns mitt fototema - bättre sent än aldrig ? ;)

SigridfraEnget sa...

Många fina avtryck från dej!! Vacker stad.

Mona sa...

Tack för en härlig rundvandring! Jag tycker också det är vikigt att dokumentera. Hela stadsdelen där jag föddes och bodde till 8 års ålder är helt borta. Och inte finns det många foton från den tiden inom familjen. Känns sorgligt att inte kunna se och minnas. Som svar på din fråga så får man fota hur mycket man vill på Universum. Däremot vill dom helst inte att man använder blixt nere i akvariet. Det är inte alla fiskar som uppskattar det.

Jah Hollis sa...

Många välbekanta miljöer även för en som ”bara” jobbar i stan. Det verkar vara bråttom med att göra om nästan hela centrum nu till jubileumsåret 2014. Det luktar lite storstadskomplex hos politiker och tjänstemän ibland.

Sussie sa...

Vad många härliga foton du
låter oss se.

http://pyssligasussie.blogspot.se/2012/04/sinneskatten-den-har-veckan-ar-det.html